Facebook Fever

Thursday, June 25, 2009

tribute to b20 :: KaK eCaH ::


huhh..penat sungguh hari ni,, naseb baik la bilik ni ade air cond..sejuk sikit!! xsangke kan..H1N1 da sampai ke PJ.. cuak gak dibuatnye. jadi sape2 yg dok kat PJ ni jagelah ksihatan anda yer (nasihat diri sendiri).. ok lah,, untuk kli ni,, nk story about MAMA kat upsm ni.. sure korang kenal kan.. sape lagi kalo bukan.... KAK ECAH....

Ok... kak ecah ni, aku kenal dia bile ekk? mmm...time Majlis Buka Puase kot yg B20 handle..Maybe la....
kenal2 jeh..dah membesar dah.. (oopss..jgn mare yer kak long).. dia ni kitorang da anggap cam MAMA kat batch kitorang,,sebab dia ni agak caring la gak n 'TUA'.. sikit. ape2 pon..tm kasih byk la sbb dia ni byk nasihat kat adek bradek yg lain.. n byk gak la pandangan dia..
kak ecah ni gak,,emm dia ni bagi aku...seorang yg bijak korek rahsia orang!! ade je 'ayat2' yg dia gune.. mungkin orang lame kot.. ape2 je la kak ecah!! asalkan bahagia ngan 'MOHD F....' aminn..ape yg mnariknye tntg kak ecah ni lagi.., dia ni xsegan silu mggunakan 'ferrari emas' untuk aktiviti up,xkiralah.. aktiviti jalan2, recycle..gi ngok wayang, mandi2..n macam2 lagila.. (baiknyer kak ecah..jasamu dikenang)..


yang paling mantap,, kak ecah ni la yg byk kutip dana untuk dborn.. hampir RM20 ribu dia dapat untuk keje yg btungkus lumus dlm marketing!! bgusnyer kak ecah.. susah nk dapt adik bradik cam dia ni..aku memang bangge la ngan dia, dalam ilmu2 up pon dialah antara yg paling menonjol dlm batch.. ckp je ape saje, at least ade idea n dia ni pemegang amanah PERSONALIA untuk dua tahun bturut2,, so byk tentang upsm yg dia tahu!! kalo bab makan dia ni xla memilih mcm aku.. n menu yang paling best kat kedai kg. baru dia tu.. tentunyer.. MEE BANDUNG MUAR...Ya Allah..sedap nyer.. nnti leh bw lagi. emm, oh ade satu lagi,,kalo bab masak2 dia la juara kat up.. memang tk tercabar la..fuhh..!!buleh jadi chef..

di kesempatan yg ade ni,, aku nk yg korang tahu.. bhw korang jagelah kak ecah ni bebaik. pade junior pon sama. carilah ilmu2 up..kat kak ecah ni.. byk kebaikan yg korang akan dapat..oklah kak ecah,, slamat bgraduasi n jumpe lagi!! jage diri..n 0-0 ok.. kalo salah silap!!

2 comments:

  1. cAyalah kak ecah...i lap uuuu...heheh

    ReplyDelete
  2. kuat to kipas along ni..ada pape ke alan

    ReplyDelete